RPA

RPA

Is bij jouw bedrijf sprake van repetitief en tijdrovend administratief werk en heb je veel werknemers nodig die deze taken moeten verrichten? Robotic Process Automation oftewel RPA is dan het overwegen waard! Met RPA laat je dergelijke taken geautomatiseerd door een computer robot overnemen. Goed toepassen van RPA zorgt voor betere bedrijfsresultaten en lagere kosten!

Binnen bijna elke organisatie komt het voor, collega’s die dag-in, dag-uit op hun computer dezelfde handelingen uitvoeren. Denk hierbij aan inloggen in verschillende systemen, data overtypen van de ene naar de andere applicatie, facturen verwerken, bestellingen registreren, metingen verrichten, controles uitvoeren etc.. Wanneer binnen jouw bedrijf sprake is van soortgelijke repetitieve, rule-based processen dan is RPA uitermate geschikt!

Met RPA kun je jouw medewerkers voorzien van een virtuele assistent die op de achtergrond de standaard en repeterende (deel)taken van hen overneemt. Dit maakt het werk aantrekkelijker, het verlaagt de werkdruk en er is tijd voor meer inhoudelijke en uitdagende taken.

RPA kan gewoon binnen jouw bestaande IT-architectuur geprogrammeerd worden. Een collega die nooit op vakantie gaat, 24/7 zijn werk doet zoals is opgedragen, nooit ziek is en razendsnel werkt… Te mooi om waar te zijn? Zeker niet! Onze RPA specialisten vertellen je er graag meer over!

Te mooi om waar te zijn?

Onze specialisten vertellen je er graag meer over!

Een robot als
virtuele assistent?

De met onze RPA techniek geprogrammeerde virtuele collega voert alle taken uit die hem zijn opgedragen, altijd op dezelfde manier met een constante kwaliteit. Hij is 24/7 aan het werk, doet z’n werk razendsnel, heeft geen last van concentratieverlies en is schaalbaar.

Een RPA bot kan geheel zelfstandig opereren. Een unattended RPA bot werkt volgens een vooraf ingesteld schema of wordt getriggerd door logica in een procesflow van een achterliggend backoffice proces....

lees verder

De beloftes

24/7 bereikbaar
Werkdrukverlagend
Snel
Maakt geen fouten
In te zetten bij elk repetitief,
rule-based proces
Dupliceerbaar en
herbruikbaar
Kostenbesparend

Onze aanpak

INTRODUCTIE EN KEUZE

Uitgebreid nemen we de benefits van RPA met je door. Daarna bekijken we samen welke werkprocessen binnen jouw bedrijf geschikt zijn om te automatiseren. We spiegelen daarbij jouw proces met onze RPA criteria om het proces al dan niet geschikt voor RPA te verklaren. Uiteindelijk maken we gezamenlijk de keuze met welk werkproces we aan de slag gaan waarbij we altijd zullen adviseren om met een redelijk compact proces te beginnen.

Het proces is gekozen, het projectteam kan samengesteld worden. Dit team bestaat uiteraard uit de hoofdrolspelers in dit project: je medewerkers die kennis hebben van het te automatiseren werkproces en baat zullen hebben bij de vertaling van handmatig naar RPA. Het team bestaat verder uit proceseigenaren, collega's van het management, IT specialisten en de RPA developer/adviseur van Cendris.

Samenstellen projectteam

Na het doornemen van alle stappen binnen het betreffende proces hebben we een goed beeld van de mogelijkheden. We zullen onze bevindingen vertalen naar een projectvoorstel welke voorzien is van de te behalen benefits.

adviseren

Zijn we het eens dan kunnen we starten. Aangezien we een werkproces binnen jouw IT infrastructuur gaan automatiseren zullen we met jouw IT specialisten gaan afstemmen welke toegang tot applicaties er nodig is. Daarom zal het werk gedeeltelijk op jouw locatie plaatsvinden. Wel zo fijn omdat we je medewerkers dan ook bij de ontwikkeling kunnen betrekken en daarbij gebruik kunnen maken van hun waardevolle feedback.

realiseren

Op basis van een Proof of Concept, oftwel een POC, geven we een selecte groep medewerkers de gelegenheid hun nieuwe virtuele collega te testen. Uiteraard zorgen we daarbij voor een uitgebreide instructie. We blijven een paar dagen in de buurt om direct ondersteuning te kunnen verlenen of aanpassingen te verwerken. Het doel van deze fase is inzicht in de kostenbesparingen en een blije medewerker!

accepteren

Een positief resultaat van de POC is de basis voor het "in dienst nemen" van je nieuwe virtuele collega. We sluiten het contract en hebben onze service afspraken met je afgestemd. We blijven graag met elkaar in gesprek over verdere kwaliteitsoptimalisatie en toekomstplannen.

opleveren

De mogelijkheden

Automatiseren van eentonige, repetitieve werkprocessen
Schaalbare uitrol
Proof of Concept
Gezamenlijke projectgroep
Ontwikkeling op locatie
Zelfstandige- of ondersteunende RPA bot

wil je weten wat de mogelijkheden voor jou zijn?
neem contact met ons op!